Beranda > Renungan > Semangat!

Semangat!

writing1Menulis blog atau apapun adalah sesuatu yang kadang membosankan apalagi bagi yang tidak terbiasa menulis. Terlepas dari apa manfaatnya membuat tulisan-tulisan tersebut bagi pemilik blog tsb, tapi yang jelas menulis adalah bentuk ekspresi dari dalam hati (ciee..) atau pikiran yang nulis itu. Memang ada yang copy paste sebuah tulisan dari sumber lain (saya pun mungkin kapan-kapan akan copy paste jg lho), itu legal saja tapi itu kurang melatih kita untuk memutar otak – tepatnya menggoyang-goyangkan pikiran. Ketimbang nungguin berita ttg Julia Perez dan ‘pemain bolanya’ mending saya bikin sendiri tulisan walau kadang ngawur dan asal!

Ehe.. saya punya beberapa tulisan di friendster, mungkin suatu saat akan saya copy pastekan kesini, tapi kebanyakan tulisan-tulisan tersebut saya tulis dulu saat masih bergairah. Sekarang masih bergairah sih cuma kadang dibumbuin nafsu bergairah yang agak basah ha ha. Memang sih kalo ada pikiran lain yang lagi trend di kepala apa-apa jadi gak fokus. Susah fokus, ya nulis, ya sholat, ya apapun itu. Namun demikian bukan berarti kita gak bisa nulis kalo lagi mood walaupun sedang di atas ranjang ternoda sekalipun.

Saya suka musik, tapi seperti kecenderungan setiap orang usia 30 tahun ke atas rada-rada idealis cuma menyukai lagu-lagu di jamannya masih brondong. Itulah yang terjadi dengan saya. Jadinya saya agak kesulitan kalo kasi komentar melalui tulisan ttg lagu-lagu sekarang yang dengan cepat berganti trend setiap hari (ini efek dari menjamurnya media elektronik termasuk hp). Thats good-good aja..

Kalo kasi komentar tentang politik, waw terlalu complicated dan terlalu berada di wilayah remang-remang antara ilmu pasti dan gak pasti, mirip keremangan itu sendiri ya gak terang ya gak gelap. Walau remang itu mengasyikkan bagi yang suka bertualang namun sungguh saya merasa itu akan buang-buang waktu karena mungkin saya akan memihak pada seseorang atau sesuatu partai dan akan membuat yang lain akan merasa cemburu karena gak didukung. Ha ha kalo di masa kampanye orang akan bilang: brani bayar brapa untuk bikin tulisan tentang politik?
Lagian ntar kan namanya politik sesuai kepentingannya orang-orang, sering berganti-ganti kepentingan, gak pasti ahhhh namanya jg politik.

Tapi kita harus tetap semangat untuk menulis, mungkin sekarang gak dikomentari bahkan dilirik orang pun tidak. Tapi ingatlah seperti Chairul Anwar bilang: “Aku ingin hidup seribu tahun lagi”, bukan untuk berpantun-pantun guna mengalihkan pertanyaan orang tentang sesuatu yang serius, seribu tahun itu untuk berbagi.. untuk menulis se-apa adanya. Bukan dengan kemunafikan, bukan dengan beban-beban idealisme sesuatu apapun termasuk agama. Dan sungguh kata-kata yang apa adanya itu dalam suatu blog atau situs menjadi raja, orang akan menghargai karena kejujuran di dalamnya.

Semangat coy!

Kategori:Renungan Tag:
  1. 2 September 2014 pukul 03:32

    Thanks designed for sharing such a nice opinion, post is
    pleasant, thats why i have read it fully

  2. 2 September 2014 pukul 18:57

    Hey there! Would you mind if I share your blog with my
    twitter group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content.
    Please let me know. Many thanks

  3. 6 September 2014 pukul 12:43

    I am really inspired with your writing abilities as
    smartly as with the format to your blog. Is that this a paid theme or did you mofify it yourself?
    Anyway stay up the excellent high quality writing, it is uncommon to peer a great blog like this one these
    days..

  4. 8 September 2014 pukul 03:30

    My brother recommended I would possibly like this blog.
    He used to be totally right. This publish actually made
    my day. You can not imagine simply how so much time
    I had spent for this info! Thanks!

  5. 8 September 2014 pukul 21:34

    Asking questions are in fact pleasant thing if you
    are not understanding anything fully, except this article gives nice understanding even.

  6. 15 September 2014 pukul 06:44

    Hi! I could have sworn I’ve been to this web site before but after
    looking at a few of the articles I realized it’s new to
    me. Anyhow, I’m definitely delighted I discovered it and I’ll be book-marking it and checking back regularly!

  7. 16 September 2014 pukul 12:03

    I loved as much as you’ll receive carried out right here.
    The sketch is attractive, your authored material stylish.
    nonetheless, you command get bought an shakiness over that you
    wish be delivering the following. unwell unquestionably come
    further formerly again as exactly the same nearly very often inside case
    you shield this hike.

  8. 20 September 2014 pukul 04:20

    Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your posts.
    Can you recommend any other blogs/websites/forums that go
    over the same subjects? Many thanks!

  9. 20 September 2014 pukul 16:10

    My brother recommended I would possibly like this blog.
    He used to be entirely right. This submit truly made my day.
    You cann’t imagine simply how much time I had spent for this information!
    Thanks!

  10. 21 September 2014 pukul 09:32

    Hello! This is my first comment here so I just wanted to give a quick
    shout out and tell you I truly enjoy reading your articles.
    Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover
    the same subjects? Thanks!

  11. 21 September 2014 pukul 10:57

    Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform
    are you using for this website? I’m getting tired of WordPress because I’ve
    had issues with hackers and I’m looking at
    alternatives for another platform. I would be fantastic if you could
    point me in the direction of a good platform.

  12. 24 September 2014 pukul 11:37

    Hello there! Thiis is my 1st comment here so I just wanted to give a quick
    shout out and tell you I genuinely enjoy reading ypur
    articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums
    that deal with the same subjects? Thanks a lot!

  13. 28 September 2014 pukul 07:45

    If you are going for most excellent contents like me, just visit
    this site everyday since it presents feature contents, thanks

  14. web
    2 Oktober 2014 pukul 07:04

    If your firm is growing rapidly, highly leveraged and unable to meet bank covenants, or is you just
    have curse of growing too quickly (. How do these tax credits affect the average independent, and
    in some cases major studio production owners. Opportunities vary by area and other factors, so visit their website to determine which
    grants, tax credits, or loans you are eligible
    for. Speak to an experienced, trusted and credible Canadian business financing advisor with franchise finance experience today.

  15. 2 Oktober 2014 pukul 07:15

    Hmm is anyone else having problems with the pictures on this
    blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.
    Any responses would be greatly appreciated.

  16. 4 Oktober 2014 pukul 08:06

    Do you have any video of that? I’d like to find out more details.

  17. 5 Oktober 2014 pukul 22:15

    Just wish to say your article is as surprising.
    The clarity on your put up is just nice and i
    could assume you are a professional in this subject. Fine along with
    your permission allow me to clutch your feed to keep updated with forthcoming post.

    Thanks one million and please keep up the gratifying work.

  18. 21 Oktober 2014 pukul 11:02

    Excellent blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
    I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
    Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that
    I’m totally confused .. Any ideas? Thanks!

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: